For de af os der kan huske tiden før 1988, kan med fascination kigge på, hvordan vi ser TV i 2014. i 1988 startede TV2 i Danmark og brød dermed DR’s monopol på at sende TV til danskerne. Pludselig havde vi to kanaler at vælge imellem og vi skulle til at vænne os til TV-reklamer.
Før 1988 var der ikke nogen der tænkte på TV kanaler eller kendte begrebet at zappe. Man snakkede om DR som “fjernsynet” og alle så det samme. Det havde sin charme, at man kunne komme i skole eller på arbejde og sige “så du det program i fjernsynet i aftes?” eller snakke om aftenens film, som alle havde set.
Der var dog nogle danskere der kunne se andet end DR. Københavnerne kunne nemlig med lidt held fange svenske TV-signaler (TV-signalet var dengang analogt og blev hentet som radiobølger via antenner på taget) og tilsvarende kunne danskere i det sydlige Jylland se tysk TV. Og så var det at parabolerne begyndte at komme. Med en parabol åbnede der sig en verden af satellit-kanaler fra hele verden. Næste skridt i udviklingen var starten af fleste danske kanaler som f.eks. TV3 og hele Viasat-imperiet.
I dag er det analoge signal afskaffet og TV er noget der kommer ind i boligen via kabel eller over internettet og vores bredbåndsforbindelse. TV kanaler købes i dag i TV-pakker, hvor man typisk kan vælge imellem forskellige pakker af forskellig størrelse og forskellig pris. Vi er blevet vant til at skulle vælge mellem lille, mellem eller stor pakke, når vi bestiller TV. Man kan nogle steder variere med sportspakker, filmpakker osv. men stadig er det ret statisk.
Kan vi ikke få lov til at vælge selv?
Efterhånden som mediebilledet i disse år i den grad ændrer sig, begynder vores forbrugsmønstre og vores måde at tænke TV på, og så drastisk at ændre sig. F.eks. er der mange helt unge, der ser mere Youtube end TV. Vi har nu rige muligheder for det såkaldte ondemand TV, hvor man kan se en film eller en TV-serie når man har lyst og tid og ikke kl 20.00 fordi nogen har bestemt at det er på det tidspunkt den skal sendes. Vi henter TV i stedet for at vente på at det bliver bragt til os.
Mange andre ting i samfundet er blevet frie og beror på vores eget valg, så hvorfor ikke også når det kommer til TV-kanaler? Hvorfor skal vi være bundet af pakker, der måske indeholder kanaler, vi aldrig ser? Hvis vi gerne vil se kanal x, så skal vi have en pakke, der også indeholder kanal y, z og p, som ikke er noget for os, men som vi alligevel skal betale for.
Det har Boxer TV gjort op med nu og leverer som de første muligheden for selv at kunne stykke sin TV-pakke sammen af kanaler efter eget valg. De har to produkter vi kigger nærmere på her: Boxer Flex og Boxer Flex8. Man kan med Flex fra Boxer selv vælge TV kanaler.
Med Boxer Flex betaler man et fast månedligt abonnement på 79 kr. Det inkluderer bl.a. at man altid kan se DR’s kanaler. Derudover kan man tilvælge kanaler a 29 kr. stykket ud fra en pulje af populære kanaler. Man bestemmer selv om det er 1 eller 10 kanaler, og hvilke. Man kan altså endelig nøjes med kun at betale for de kanaler, men faktisk ser. Og det fede er at man kan flexe rundt og bytte kanaler fra måned til måned. Man kan alternativt også vælge Flex8-løsningen. Her får man 8 kanaler for 199 kroner om måneden og kan frit vælge og bytte rundt løbende. F.eks. kan du den ene dag flexe lige den kanal ind der sender Formel 1, hvis der er et løb eller den kanal der sender filmen, man gerne vil se.
Skriv et svar