Der findes mange typer af indbrudstyve, lige fra teenagere der gør det for sjov og op til hærdede forbrydere, som udfører organiserede og velplanlagte indbruds-serier. De professionelle indbrudstyve er meget svære at gardere sig imod, for de er helt up to date med teknologien og har stor erfaring. Mod sådanne indbrudstyve er det kun de bedste indbrudssikringer der duer, og her taler vi om bankbokse, avancerede alarmsystemer, vagtordninger osv. Det er med andre ord så dyrt at sikre sig, at man nok næsten kan komme i tvivl om, om man ikke allerede er blevet bestjålet inden tyven overhovedet har indfundet sig. I hvert fald er det ikke en mulighed for den almindelige forbruger og parcelhusejer. Der er dog en række små billige tricks man kan bruge til at snyde indbrudstyven, hvis der er tale om en mere almindelig og knap så professionel en af slagsen.
Falske sensorer og kameraer
Det er bekosteligt at installere alarmsystemer og kameraovervågning, men ofte kan man klare sig med nogle falske udgaver, som reelt ikke fungerer. Det ved tyven imidlertid ikke, og derfor har den slags en god forebyggende effekt. Der kan f.eks. være tale om en såkaldt bevægelsessensor-attrap, som egentlig blot består af et plastikhus der ligner en sådan sensor, forsynet med en lille rød blinkende diode. Den slags er typisk batteriforsynet, men den bruger stort set ingen strøm, og kan holde i årevis. Indbrudstyven vil ofte forsøge at orientere sig gennem vinduerne forud for indbruddet. Får han øje på en sådan dims, vil han konkludere, at huset er forsynet med alarmsystem, og derfor ofte vælge at opgive indbrudsforsøget. Samme effekt har kameraattrapper, som advarer tyven om, at han risikerer at blive filmet under indbruddet. Det er der ingen tyve der bryder sig om, for selv om man tildækker ansigtet, er der masser af eksempler på, at politiet ud fra tøj, bevægelser og ”indbruds-stil” kan spore den kriminelle. Fordelen ved de falske apparater er, at de både er billige i indkøb og drift.
TV Simulator og tænd/sluk-ure
En anden måde, hvorpå man kan snyde indbrudstyven, er ved at skabe en illusion om, at der er aktivitet i huset. Førhen var det meget brugt at tilslutte tænd/sluk-ure til lamper rundt om i huset, som så med mellemrum kunne tændes og slukkes og signalere aktivitet. Indbrudstyvene kender dog efterhånden den slags tricks, så hvis det skal virke, kræver det omtanke. Moderne indbrudstyve overvåger ofte huset over længere tid før de slår til, og hvis tænd og sluk af lys ikke foregår på en logisk måde, har det præcist den modsatte effekt og signalerer til tyven, at der er fri bane. En mere moderne udgave af samme princip finder man i de såkaldte tv simulator eller falske TV, som også udsender lys. Imidlertid er det ikke bare almindeligt lys, men et ”flimrende” lys, som meget præcist efterligner det omskiftelige lys der kommer fra en almindelig TV-skærm. Med et sådant falsk Tv stående i stuen, ser det udefra ud, som om TV’et er tændt. Apparatet kan indstilles med timere til at slukke efter en nærmere angivet antal timer, eller f.eks. indstilles til at tænde, når det bliver mørkt (hvilket jo rent statistisk er der hvor indbrudstyvene først og fremmest hærger) Hvis du selv vil i gang med en tv simulator, så kan den købes på snydindbrudstyven.dk.
Indbrudstyve arbejder også med biler
Ofte tænker man mest på indbrudstyve i forhold til huse, men biler er også meget udsatte. Det gælder selvfølgelig om at fjerne alle værdigenstande eller placere dem i et aflåst handskerum. Men man kan også få alarm-attrapper til biler – typisk blot en lille rød lampe der blinker og indikerer, at der er installeret en form for alarmsystem. Strømforbruget er minimalt og en sådan dims kan fås for 50 kroner mange steder.
Skriv et svar