Et kviklån er et hurtigt optageligt forbrugslån, hvor du ikke stiller sikkerhed for lånet. Det betyder, at pengeinstituttet, der udbyder kviklånet, løber en høj risiko ved at låne pengene ud. Hvis pengeinstituttet løber en høj risiko, vil renterne og gebyrerne på lånet blive høje. Hvis ikke disse er høje, vil pengeinstituttet ikke være i stand til at kunne tjene penge på kviklånet. Derudover er det meget hurtigt og nemt at optage et kviklån, hvilket betyder, at lånevalideringen sker meget hurtigt og uden den store kreditvurdering.
Ansøgeren af lånet ryger i en bred risikogruppe, hvilket har en negativ effekt på prisen. Derudover har de fleste kviklån en kort løbetid. Ifølge Konkurrence og Forbrugerstyrelsen defineres et kviklån som et lån med en løbetid på under 3 måneder.
Hvis du kun har 3 måneder til at betale kviklånet tilbage, vil der være en højere risiko for, at du ikke når at betale lånet tilbage til tiden. Det vil koste dig ekstra renter og gebyrer. Dette er de fleste online låne-udbydere klar over. De spekulerer faktisk i, at deres kunder ikke kan betale deres lån tilbage til tiden. Eksempelvis udgør omkring 30 procent af Vivus’ omsætning fra kunder, der ikke har betalt deres lån tilbage til tiden. Det skal du være klar over, når du overvejer at optage et kviklån.
Derfor skal du passe på de gratis kviklån
Du kan optage et gratis kviklån hos enten Vivus, Trustbuddy og Kvikautomaten. Du skal være opmærksom på, at du skal betale lånet tilbage efter 30 dage, hvis du optager et lån hos Kvikautomaten og Vivus, og hvis du optager et gratis kviklån hos Trustbuddy, så skal du betale lånet tilbage indenfor 14 dage. Hvis du ikke betaler det gratis kviklån tilbage til tiden, så vil der komme renter og gebyrer på lånet, så det derved bliver temmelig dyrt. Du skal derfor være 100 procent sikker på, at du vil være i stand til at kunne betale lånet tilbage til tiden. Hvis du ikke er sikker på det, bør du nok overveje, hvorvidt du bør optage et gratis kviklån.
Derfor kan du ikke optage et kviklån, når du er registreret i RKI
Du kan ikke optage et kviklån, når du er registreret i Ribers Kredit Information, fordi du stemplet som en dårlig betaler. Du er faktisk registreret i RKI, som en person, der har ubetalt gæld. Det betyder, at du skylder minimum 1.000 kroner væk og du har modtaget adskillige rykkere for din manglende betaling. Den gruppe af mennesker, der er registreret i RKI, er en såkaldt højrisikogruppe.
Det betyder, at de fleste af disse mennesker, aldrig vil kunne betale et lån tilbage. Derfor er risikoen meget høj forbundet ved at låne penge ud til disse mennesker. Af denne grund tør pengeinstitutterne ikke udlåne penge til mennesker i denne gruppe. Derudover bør du heller ikke optage et lån, når du er registreret i Ribers Kredit Information.
Sandsynligheden for at du kan betale kviklånet tilbage er meget lav. Derved ville du blot få endnu mere gæld med endnu flere renter. Det er ikke særligt sundt for din allerede dårlige økonomi. Du bør derfor heller fokusere på at komme af med din nuværende gæld. Det gør du ikke ved optage endnu et kviklån. Du bør derimod undersøge, om du har mulighed for at få et såkaldt samlelån, hvor du kan få en lavere ydelse, længere løbetid, lavere renter, færre gebyrer og en samlet lavere gæld.
Kviklån har en høj ÅOP
De fleste kviklån har en meget, meget høj ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. Heri er der både medregnet renter og gebyrer, men fordi at løbetiden på kviklån er kort, bliver renten tilskrevet mange gange på et år – en såkaldt rente rentes effekt. Derfor bliver ÅOP meget høj. ÅOP’en på kviklån på det danske marked spænder fra omkring 30 procent til 100.000 procent, alt efter låne-udbyderen, løbetiden og lånebeløbet. Du kan godt selv se, hvis ÅOP’en er så høj, at du så bør du nok holde dig væk fra kviklån.
Skriv et svar