Måske står du og skal lancere din nye webshop, og du er i tvivl, om du skal vælge et lukket CMS system eller et åbent. Der er både argumenter for og imod begge muligheder, men først er det vigtigt at finde ud af, hvad dine behov er, og hvilken situation, du står i.
Her kommer en guide som belyser både argumenter for og imod begge løsninger:
Det lukkede CMS system:
Hvad er et lukket CMS system? – Et lukket CMS er et styresystem uden umiddelbar designfrihed. Disse løsninger vil typisk være at betale på et abonnement til et webbureau, hvor essentielle plugins og funktioner vil koste ekstra.
Jeg driver selv en webshop, som er designet i et lukket webshops system. Butikken hedder nettofitness.dk, og forhandler billigt fitnessudstyr til private og firmaer. Egentlig var jeg imod det, at vi ville prøve et lukket CMS system til butikken, men jeg måtte hurtigt ændre holdning, da vi først omsatte for den første million.
Førhen have jeg drevet en del mindre webshops, hvor jeg havde bygget alle sammen selv i henholdsvist WordPress og Magento, som begge er åbne CMS styresystemer, og det synes jeg var nemmest.
Det jeg fandt ud af, var at et lukket CMS system med support alle ugens hverdage kan spare en fra rigtig meget tid brugt på justeringer af fejl, integrationer, webdesign, mm. Den sparede tid kunne vi så i stedet bruge på at markedsføre butikken, sikre vores ROI, optimere sitet onsite, osv.
Fordele ved et lukket CMS system:
- Det kommer typisk med support, så du kan bruge tiden på at drive din virksomhed.
- Man er 100% sikker på, at alt virker, da det er det, man har betalt for. – Igen, tidsbesparende.
- Man behøver ikke have forstand på kodning.
Ulemper ved et lukket CMS system:
- Det er typisk dyrere i drift, da man løsningen vil være abonnementbaseret, og man vil skulle bruge integrationer, som kan få det til at løbe op.
- Man har ikke samme designfrihed som i et åbent CMS, hvilket kan begrænse ens onsite performance i nogle tilfælde.
Det åbner CMS system:
Med et åbent CMS system har du 100% designfrihed, og du har mulighed for at udvikle din website, som du ønsker det. Dog skal man være klar over, at det kan være en tidsrøver, hvis man skal kode og designe alt selv.
Man kan også være 100% sikker på, at der vil være et tidspunkt, hvor det ikke vil, som du vil, og så står man med endnu en tidsrøver, som gør, at man ikke får brugt tiden på at udvikle sin virksomhed.
Der er altså en del damage controle i processen med et åbent CMS system, og så vil man, hvis man ikke har erfaring, skulle bruge rigtig mane timer på at læse at sætte en ordentlig hjemmeside op i fx Magento eller WordPress.
Fordele ved et åbent CMS system:
- Du har 100% designfrihed, hvilket giver optimale muligheder for at optimere konverteringsrate onsite.
- De fleste websites er designet i WordPress,og der er masser af online support at finde på blogs og forummer omhandlende kodning, fejlrettelse mm.
- Typisk vil et professionelt tema også komme med en form for online support.
Ulemper ved et åbent CMS system:
- Man skal have forstand på kodning, for at kunne få det fulde potentiale ud af en webshop i et åbent CMS.
- Der vil altid være fejl, som skal rettes i processen, hvilket tager meget tid.
- Det er ikke altid at et større koncept fungerer godt i WordPress, hvis der er mange mennesker, som benytter backend.
Skriv et svar