Konkurrencen om de små hostingkunder i Danmark er drabelig. Udbyderne er mange og der bliver tyet til tricks som gratis webhoteller, introduktionsperioder og lidt for uigennemskuelige vilkår i forsøget på at vinde flere kunder hjem.
Derfor har vi skrevet denne guide. Vi kan hjælpe dig udenom de mest sete fælder, så dit webhotel ikke lige pludseligt er dyrere end da du købte.
Leder du efter et webhotel lige nu? Gå til HostingGuiden og se deres sammenligning og find et billigt webhotel (LINK) >>.
Gratis webhotel lige nu
Dette er bl.a. Surftown kendt for at gøre, men de er langt fra de eneste – andre udbydere kommer også med disse tilbud med jævne mellemrum.
Du bliver lokket med et gratis webhotel det første år. Undertiden betaler du selv for domænet og oprettelse, men selve hostinggebyret slipper du for.
Til gengæld betaler du almindelig pris efter det første år og den pris er højere end ved udbydere som UnoEuro, Meebox eller AzeHosting.
Således koster Surftowns mindste pakke 24 kroner om måneden.
Det er stadig ingen formue og Surftown har overordnet et udmærket produkt. Du skal blot være opmærksom på hvad du siger ja til. Udregn ikke din udgift baseret på det første år, men tag i stedet 5 år og divider udgiften ud, så du ved hvad det i gennemsnit kommer til at koste dig per år. Du sætter næppe en hjemmeside op bare for at have den i et lille øjeblik.
Ubegrænsede domæner – men oprettelsesgebyr..
Hvis du arbejder meget med hjemmesider er det en fordel for dig at kunne oprette flere domæner på et enkelt webhotel. Det er ikke en farbar løsning at betale et par hundrede kroner for at hoste hvert eneste domæne.
Flere webhosts tilbyder dig derfor muligheden for at tilføje flere domæner til dit webhotel. Nogle af dem er dog lige lovligt smarte. En af dem er Web10, der tillader op til 10 domæner på deres mindste webhotel, men det koster lige 10 kroner om måneden for dig at oprette hver af dem.
Det er i undertegnedes verden ikke at tillade 10 domæner på webhotellet, du ellers bliver lokket til, når du siger ja til tilbuddet. Din hosting for 10 domæner vil koste over 1.000 kroner om året – det er 5-10x højere end for de fleste sammenlignelige konkurrenter og derved ikke en reel mulighed.
Vi har DNS – men den koster
Det er få hostingudbydere i dag der gør sig skyldige, men det er alligevel værd lige at læse betingelserne.
Hvis ikke dit hostingfirma tilbyder DNS kan du blot benytte det udmærkede GratisDNS.dk-system til at sætte navneserveren.
Hvis dit hostingfirma tilbyder DNS er det oplagt at bruge denne. Afhængigt af hvad den koster. DNS er hos de fleste udbydere gratis, men du støder stadig på dem, der vil have en 50’er for at hoste dine domæner per år. Det er mere end domænet koster i registrering fra DK-Hostmaster og en dårlig forretning når det er gratis så mange andre steder.
Masser af plads, men ingen domæner
Sidst, men ikke mindst – klassikeren hvor du bliver lokket med 30 eller 50 GB plads, men du kun må have ét domæne på serveren.
Med en almindelig WordPress-installation skal du virkeligt stramme dig an for at bruge mere end 1 GB plads.
Fætteren er at du bliver lokket med uendelig eller meget trafik. Det er fint, men hvis din side får rigtigt meget trafik kan serveren alligevel ikke følge med som følge af RAM-mangel eller pladsmangel. Har du en stærk side med mange besøgende skal du ikke hoste den hos et billigt webhotelsfirma. Så skal du have en mere seriøs løsning med en dedikeret løsning, VPS eller cloud-baseret server.
Nu er du rustet til at undgå de værste fælder når du shopper efter billige webhoteller!
Skriv et svar