Alger kan være en rigtig pestilens, når først de dukker op på ens flisearealer i haven. Ofte er de utroligt genstridige at fjerne, og det er for det meste ikke muligt at få helt bugt med dem uden professionel hjælp. Derfor er der heldigvis en lang række af dygtige, professionelle fagfolk, som er uddannede til at lave en grundig algebehandling af dine forskellige udendørsområder, sådan at du kan få fjernet algerne nemt og bekvemt.
Alger elsker det danske vejr
Alle ved, hvad alger er for en sag. De fleste kender dem som et grønt lag, der kan lægge sig på indersiden af børnenes akvarium, og som bedst fjernes ved hjælp af et filter, som kan rense vandet. Men alger kan man også finde andre steder end i akvariet. Alger findes ofte på fliser og træterrasser samt tag og facader. Grunden til, at algerne kan gro her, er det danske klima. I Danmark har vi et ret fugtigt vejr med mange regnvejrsdage. Algerne trives bedst i fugt, hvorfor de også tit er at finde i akvarier.
Når først algerne er kommet, så kan de være rigtig svære at komme af med igen. Hvis man har en højtryksrenser, så er der mange der forsøger sig med at spule algerne væk. For det meste lykkes det, men desværre er algerne tit tilbage ikke særligt længe efter. Dette skyldes, at de fleste glemmer, at man skal give sine overflader en form for beskyttelse, når først algerne er blevet fjernet, og derfor er det nemt for algerne at gro der endnu engang.
Alger og fugtskader
Så snart algerne er kommet på ens flisebelægning, så kan de ende med at gøre meget skade. Alger er utroligt gode til at holde på fugt, hvorfor de kan gå ind og gøre sådan, at fliserne hurtigere bliver nedbrudt end ellers, da de ikke vil kunne tørre ordenligt på grund af algerne. Får algerne lov til at sidde længe på fliserne, så kan der samtidig ske det, at de danner rødder, som går ind i fliserne. Disse rødder er med til at holde på fugten, og det kan gå hen og blive et stort problem, når først de kolde vintermåneder kommer. Her sker der nemlig det, at det vand, som rødderne har samlet inden i flisen, vil fryse til is, og dermed vil vandet udvide sig. Dette fører så til, at flisen i værste fald vil kunne få frostsprængninger og derfor skal udskiftes helt.
Få sikret dine fliser med en algebehandling
For at sikre sine fliser imod disse forskellige skader, så er det rigtig godt at få lavet en algebehandling. Algebehandlingen kan udføres af professionelle fagfolk, som har det helt rette udstyr til formålet. Når du får fagfolk ud til din bolig for at udføre en algebehandling, så skal det helst gøres i tørvejr, da dette sikrer det bedste slutresultat. Først bliver algerne fjernet helt, hvorefter der sprøjtes en imprægnering ud over fliserne. Denne imprægnering skal være med til at afhjælpe fremtidig algevækst. Den type af imprægnering, der bruges, kan ikke ses på fliserne efterfølgende, da den trænger ned i fliserne og fugerne omkring fliserne. Derudover, så er imprægneringen ikke skadelig for miljøet, så du kan med god samvittighed få det gjort.
Efter du har fået foretaget en algebehandling af dine fliser, så er det nødvendigt at holde det ved lige, for at mindske risikoen for, at der kommer alger igen. Dette gøres ved blot at tilføre fliserne en omgang fliserens en gang om året. Har man fliser, som ligger i meget skygge, og derved er mere modtagelige overfor fugt, så kan man med fordel bruge fliserens to gange årligt. Fliserens kan købes i de fleste byggemarkeder og plantecentre. Når du skal anvende fliserens, så blandes dette blot op med vand, hvorefter det fordeles på de givne fliser. Dette kan med fordel gøres i foråret, hvor vejret ikke er så fugtigt. Vi har i øvrigt skrevet om alger på fliser tidligere.
Skriv et svar