Når du skal bygge nyt sommerhus, er der en række ting, som du skal være opmærksom på, inden du går i bag med byggeriet. Vi har nedenfor listet fire vigtige huskeråd, som du kan bruge, inden du går i gang med dit sommerhusbyggeri.
1. Hvor skal huset bygges?
Det er meget vigtigt, at man har styr på hvor huset skal bygges. Først og fremmest er det vigtigt, at man ejer en grund, hvor man kan bygge sit sommerhus. Dette kræver som regel en tilladelse, og kan oftest tage lang tid at få behandlet. Så lige så snart du har en byggeskitse eller byggeplan klar, er det bare med at få ansøgt om byggetilladelse hos den kommune, hvor sommerhusgrunden er beliggende i.
Desuden er det vigtigt, at man sætter sig ind i lovgivningen og finder ud af om der er eventuelt er fredninger og lignende på grunden. Det kan også være strandbeskyttelseslinjen gør det vanskeligere at få bygget sommerhuset.
Desuden er det vigtigt, at man har en placering, hvor byggefirmaerne er villige til at arbejde. Hvis der ikke findes lokale byggefirmaer i området kan det oftest være problematisk at få en god aftale i hus med et byggefirma der skal rejse langt.
2. Gør dig tanker om dine behov og ønsker
Det er også vigtigt, at du gør dig grundige tanker om jeres behov og ønsker. Hvis I er en børnefamilie skal børnene naturligvis også inddrages, eftersom de sikkert har ønsker til hvordan deres værelser og sommerhuset som helhed skal se ud.
Hvis I derimod ikke har børn kan I måske have mere frihed til at bestemme hvordan det skal se ud. Dog er det vigtigt, at du opdeler det i behov og ønsker. Lav en liste, hvor du oplister de ting, som der absolut er behov for, og lav en anden liste, hvor jeres fælles ønsker står på. På den måde gør I det nemmere for jer selv, når I skal træffe nogle beslutninger – både før og under byggeriet.
I kan også finde inspiration til hvordan sommerhuset skal se ud fra blade eller billeder, eller ved at tage en god gåtur i forskellige sommerhusområder, og se hvad andre har gjort. Husk på at I langt fra er de eneste der har stået med byggetanker.
3. Rådgiv dig med en professionel
Det er altid en god idé at rådgive sig med en professionel. Det kan være en, der er inde i lovgivningen og som kan afgøre hvad der kan lade sig gøre for jer og hvad der ikke kan lade sig gøre. Ellers kan det være en god idé at rådføre sig med en arkitekt. De har erfaring inden for faget, og kan hjælpe dig med at tegne hele huset. Det er generelt en god ting at kontakte en rådgiver, da det omvendt kan blive langt dyrere, hvis man ikke gør det.
Rådgiveren kan sagtens være det byggefirma, som I vælge til jeres sommerhusbyggeri. Byggefirmaerne har oftest konsulenter og rådgivere klar til at hjælpe jer med at tage de rigtige valg, så i får et hus som I er glade for, mange år frem i tiden.
Det er vigtigt, at du laver en realistisk tidsplan med din rådgiver. Det sommerhus bliver ikke bare bygget fra den ene dag til den anden, men tager lang tid. Man kan desuden risikere, at byggeriet bliver forsinket, hvis der er frostperioder.
4. Vælg det rigtige byggefirma
Det er essentielt at I vælger det rigtige byggefirma. Det kan være lidt af en jungle derude, og det kan være svært at skelne mellem de rigtige og de forkerte.
Sæt derfor nogle timer af til at researche på flere byggefirmaer. Har andre gode erfaringer med dem, eller findes der kun negative erfaringer.
Undersøg om byggefirmaerne har orden i økonomien. Vi har alle hørt skrækhistorier om byggefirmaer, der går konkurs midt i et byggeri.
De timer du bruger på research, kan være rigtigt godt givet ud. Hellere grave skelletterne frem fra skabet inden byggestart, end midt i processen.
Skriv et svar