Efter snart tyve års erfaring med hunde kan jeg konkludere, at en hundetrimmer er en nærmest uundværlig del af det udstyr, som man skal bruge.
Med en hundetrimmer får man flere fordele
For det første sparer man penge i forhold til at bruge en hundefrisør. Hundefrisører kan let koste 4-500 kroner pr. gang, og en god hundetrimmer koster 7-800 kroner. Den er med andre ord meget hurtigt tjent ind igen, eller rettere: sparet igen. Jeg har mødt flere hundeejere, som har brugt professionelle hundefrisører, og der er ingen tvivl om, at de kan deres kram. Man med de priser kan det bedre betale sig at trimme hunden selv.
Man skal forsøge 2-3 gange, før det bliver rigtig godt, men så er kvaliteten af ens gør-det-selv-klipning også ved at være på niveau med de professionelles. Desuden findes der mange gode guides på Youtube. Se også info om hundetrimmere hos Hundetips.dk.
For det andet kan en hundetrimmer hjælpe dig, når du føler, at hundens fældning er ved at blive et problem for huset. Med en trimmer kan du give en grundig klipning og derefter meget lettere køre pelsen igennem med en tæt børste, som tager meget af det løse. Nogle foretrækker også at børste lidt før trimningen. De irriterende pelsrester vil næsten forsvinde med denne strategi.
For det tredje hjælper du din hund meget, når du afkorter dens pels. Det er mere behageligt, når varmen kommer, og så vil mange racer have lettere ved at bevæge sig, når der ikke er for meget pels. Det sidste gælder fx for racer som Cocker Spaniel, som får for lang pels ved poterne. Det gør, at det bliver besværligt for den at bevæge sig.
Tilvænning
Det skal siges, at der kan være et par opstartsproblemer, når man vil trimme sin hunde. Nogle hunde er simpelthen bange for trimmeren. Men det er der råd for. Du kan med fordel begynde med at lade trimmeren summe langt væk fra hunden. På den måde kan den gradvist vænne sig til lyden. Det næste skridt handler om at få hunden til at forbinde trimmeren med noget positivt. Hav et par godbidder klar, når de første hår skal trimmes. Sådan gør de altid hos dyrlægen. Også i mange andre sammenhænge, fx når hunden skal have undersøgt temperatur.
Ekstra udstyr til en trimmer
De fleste trimmere sælges med ekstra udstyr, fx ekstra klippeskær og i nogle tilfælde ekstra batterier. Men når du har brugt din trimmer i nogle år, skal skærene skiftes ud. Dem kan du købe separat. Man skal blot søge efter trimmermærket og tilføje klippeskær. Vær opmærksom på skærets størrelse. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge dem, som ejer butikken, uanset om det er en online webshop eller en fysisk butik. De vil meget gerne hjælpe.
Ledning eller med batteri
Mange foretrækker den frihed, som man får med en ledningsfri trimmer. Men det kræver, at man køber et produkt i rigtig god kvalitet. Du kender det sikkert fra andre produkter med batteri og oplader. De holder i kortere og kortere tid, og til sidst må man skifte maskinen ud. Men tag ikke fejl. Hvis man køber dem i en høj kvalitet, kan et nyt opladet batteri køre længe får der skal lades igen, og det kan genlades rigtig mange gange, før der opstår problemer.
Ledningstrimmere er efter min mening lidt besværlige at arbejde med. Ledningen vil komme i vejen, og da jeg foretrækker at trimme udenfor, har batteriudgaven nogle indlysende fordele.
Hvilken butik?
Hvis man bruger webshops, kan man fx kigge efter E-mærket. Det er en uafhængig organisation, som tjekker, at webshops er i orden. Dvs. at de følger dansk lovgivning og ikke snyder deres kunder. Du kan også prøve at tjekke butikken hos Trustpilot. Selv kan jeg godt lide at lave en simpel Google-søgning på firmaet. Hvis de har gjort noget forkert, vil det næsten altid stå et eller andet sted. Fx i en avis eller på nogle af de mange sociale medier, hvor folk ikke lægger fingrene imellem. Held og lykke med sin søgen efter hundetrimmer.
Flere nyheder på http://presserummet.dk/
Skriv et svar